För några år sedan var xenon störst, bäst och vackrast men så är inte längre fallet. Utvecklingen av LED har gått framåt i en rasande fart och de senare generationerna av LED-konvertering är otroligt bra. Du får riktigt hög kvalitet till ett bra pris och därtill ett fantastikt ljus. Många äldre bilar känns som en helt annan bil när man monterat LED-lampor. Ljuset är vitt och ger skarpare skuggor vilket meddför att man inte behöver anstränga ögonen lika mycket. Med det sagt är Xenonkonvertering inte något negativt utantvärtom ett rejält lyft från halogen. Men LED tar steget längre och ljuset är fenomenalt.

Hur monterar man då LED-konvertering respektive Xenonkonvertering? Jo dessa kit monteras i bilen originalsockel så normalt behövs inget ingrepp utöver ett vanligt lampbyte. Det man ska tänka på när man monterar konvereringskiten är att ballasterna (el-boxar som omvandlar strömmen för LED / Xenon), som sitter mellan lampan och bilen originalkablage, behöver sitter luftigt eftersom de blir varma.

Skillnaden på klassisk halogen och LED-konvertering: